Ana Najcer

e-kodFeatured

Povodom članstva u Bazi sposobnih žena, razgovarala sam s Anom Najcer, vlasnicom obrta MATRIX za poslovne usluge koji kao virtualni asistent, iz vlastitog prostora, pruža poslovnu podršku malim i srednjim poduzetnicima, ali i fizičkim osobama. Najveće zanimanje za naše usluge pokazuju mali i srednji poduzetnici kojima je potrebna stručna pomoć u obavljvanju određenih zadataka, a da pritom ne moraju zapošljavati vlastiti kadar.

Vlasnica MATRIXA, Ana Najcer, ima diplomu Stručne prvostupnice ekonomije (smjer: Financije i računovodstvo), te bogato radno iskustvo od 20 godina i dobro je upoznata s administrativnim i komercijalnim poslovanjem počevši od manjih privatnih kompanija do korporacija, a stjecala ga je na pozicijama.

Ana nam je dala inspirativne odgovore na pitanja o vlastitom poslu i ciljevima.

Liderice: Što smatrate svojim najvažnijim resursom u poslu? Po čemu se ističete od ostatka ponude na tržištu?

Ana: Svojim najvažnijim resursom u poslu smatram znanje i iskustvo koje sam stekla kroz 20 godina rada na administrativnim, komercijalnim i financijskim poslovima – kako u manjim i srednjim privatnim kompanijama tako i velikim korporacijama. A tu je i formalno obrazovanje, Stručna sam prvostupnica ekonomije (smjer: Financije i računovodstvo).

Liderice: Koliko je važno kontinuirano ulagati u svoje obrazovanje?

Ana: Smatram da je izuzetno važno kontinuirano ulagati u svoje znanje, jer nam ono osigurava osobni napredak i čini nas konkurentnima na tržištu. Ovdje bih citirala našu poznatu pjevačicu Ninu Badrić koja je simpatično rekla “Ulaganje u sebe je najbolji ulog koji možemo napraviti u životu, jer sami sebe i imamo do kraja života.”

Liderice: Što je za Vas poslovni rast i razvoj?

Ana: Poslovni rast i razvoj za mene predstavlja razvijanje dugorocnih poslovnih odnosa s klijentima i njihovo zadovoljstvo. Pozicioniranje usluga virtualnih asistenata na tržištu. Zatim, networking, odnosno povezivanje s kolegama/icama iz svijeta poduzetništva – upravo ovako i pomoću Vaših platformi, gđo Elvira, na kojima okupljate i svojim savjetima pružate poslovnu podršku ženama u poduzetništvu.

Liderice: Kakvi su Vam planovi u ovoj godini?

Ana: Planovi u ovoj godini su mi promocija Matrix usluga, kao usluga virtualnog asistenta, na području gore navedenih poslova i komuniciranje svih koristi angažiranja virtualnog asistenta poduzetnicima.

Liderice: S kakvim rezultatima ste zadovoljni?

Ana: Rezultati s kojima sam zadovoljna su uspješno i kvalitetno odrađeni poslovi i projekti te zadovoljni klijenti.

Liderice: S kakvim ljudima volite raditi?

Ana: Poslovni suradnici s kojima volim raditi su upravo takvi klijenti s kojima već radim ili sam imala priliku raditi…motivirani, sposobni, inovativni, ustrajni i hrabri ljudi i poduzetnici.

Liderice: Što je za Vas obilje u životu?

Ana: Za mene je obilje u životu ravnoteža između privatnog i poslovnog života. Obilje je imati obitelj koja te podržava, iskrene prijatelji te posao koji voliš.

Liderice: Na koje rezultate ste ponosni?

Ana: Ponosna sam na odluku da se upustim u poduzetništvo. Ponosna sam na svoj
www.matrix-va.hr

Liderice: Što biste poručili ljudima koji još nisu ostvarili svoje snove?

Ana: Osobama koje još nisu ostvarile svoje poslovne snove poručila bih da samo radom snovi postaju stvarnost. Poručila bih im da vjeruju u sebe i svoje ideje, da se ništa ne postiže preko noći te da je zaista istina da se život koji želimo živjeti nalazi izvan naše zone komfora.

Liderice: Koja je Vaša misao vodilja u poslu?

Ana: Misao vodilja u poslu mi je “radi pošteno, strpljivo i kvalitetno i rezultati neće izostati”.

I za kraj…

MATRIX Vaš Virtualni asistent, jer budućnost poslovanja je ovdje i sada!

https://www.facebook.com/matrixva2019/

 

Razgovarala: dr. sc. Elvira Mlivić Budeš (elvira@filaks.hr)