Mindfulness i emocionalna inteligencija u prodaji

Biznis

Internet te ubrzan razvoj automatizacije i umjetne inteligencije snažno mijenjaju prodaju.

Za uspješno obavljane posla svi koji se bave prodajom, u idućih će pet godina morati ovladati novim znanjima i vještinama. Emocionalna inteligencija postaje ključ dopiranja do klijenata i kupaca.

Predavanje koje pohađaju prodajni stručnjaci diljem svijeta, u Zagrebu će u četvrtak i petak 23. i 24. travnja 2020. godine održati Deiric McCann, autor nekoliko bestselera i stručnjak za angažman zaposlenika. Iza njega je gotovo tridesetogodišnje iskustvo poučavanja klijenata iz multinacionalnih kompanija i velikih tvrtki o načinima kako iz svojih djelatnika izvući ono najbolje.

Program Mindfulness i emocionalna inteligencija u prodaji namijenjen je voditeljima prodaje, prodavačima, ali i svima drugima koji žele doprinijeti unaprjeđenju prodaje u svojim poduzećima. Program će im otkriti koliko za prodaju malo znače poznavanje proizvoda i prodajnih tehnika, a koliko je važna emocionalna inteligencija, tj. sposobnost povezivanja s kupcima. Nakon toga sudionici će doznati kako koristiti neuroznanost i tehnike mindfulnessa u procesu prodaje te kako razviti emocionalnu inteligenciju potrebnu za izgradnju povjerenja s potencijalnim kupcima i klijentima.

Neke od tema koje program obuhvaća su:

  • kako vas klijenti doživljavaju
  • neuroznanost prodaje
  • kako djelovati na „kupovni mozak“ klijenta
  • kako zadobiti povjerenje kupca
  • kako se nositi s različitim osobnostima
  • kako se u prodaji boriti sa stresom

Nakon dvodnevnog predavanja sudionici još osam tjedana primaju materijale za treniranje novih vještina, a za provjeru naučenoga organizira se poseban webinar.

Trenutačno samo jedna od pet tvrtki ulaže u razvoj emocionalne inteligencije zaposlenika što znači da većina tvrtki već za koju godinu neće moći iskorištavati svoj puni potencijal.

Emocionalna inteligencija pospješuje prodaju i time povećava prihode, ali i utječe na zadovoljstvo zaposlenika te smanjenje troškova.

Izvješće Emocionalna inteligencija – neophodna vještina za doba umjetne inteligencije koje je objavio institut za istraživanje Capgemini, daje globalni pogled na to kako tvrtke gledaju na emocionalnu inteligenciju te im preporučuje da za razvoj odgovarajućih vještina kombiniraju tehnologiju i talent zaposlenika.

Studija naglašava da zaposlenici moraju razviti vještine emocionalne inteligencije kako bi se lakše prilagođavali suradnji s klijentima i preuzimali zadatke koji zahtijevaju vještine emocionalne inteligencije, a koje se ne mogu automatizirati. Tu su empatija, utjecaj na druge i timski rad.

Među anketiranim menadžerima 61 posto njih izjavilo je da će emocionalna inteligencija postati neophodna vještina u narednih pet godina, a isto mišljenje s njima dijeli 41 posto zaposlenika. Čak 83 posto organizacija zaključilo je da će visoko emocionalno inteligentna radna snaga biti preduvjet uspjeha u nadolazećim godinama.

Dodatne informacije o programu Mindfulness i emocionalna inteligencija u prodaji:

https://mindbodylab.hr/mindfulness-i-emocionalna-inteligencija-u-prodaji/