Komplicirani šefovi 2

Biznis

Radeći u nekoliko tvrtki prije pokretanja vlastitog posla, susrela sam se s nekoliko tipova šefova. Danas, organizirajući radionice i konferencije u Filaksu, često čujem slična pitanja iz kojih je vidljivo da se zaposlenici iz godine u godinu susreću sa sličnim izazovima. Iz osobnog iskustva mogu reći da je meni najnesimpatičnija kategorija „nerazumnih“ šefova s kojima nikada ne znate kako će reagirati. Dakle, riječ je o ljudima koji reagiraju pomalo sumanuto i nikad predvidljivo, bez obzira na to je li riječ o izrazito pozitivnoj ili negativnoj krajnosti neobičnog ponašanja.

Analizirajući situacije s kojima se sudionici naših edukacija susreću, najčešće izazove u komunikaciji i odnosu s nadređenim osobama, moguće je grupirati u četiri kategorije u kojima ćete vjerojatno prepoznati svog sadašnjeg šefa ili neke od bivših šefova ili šefica. Kada prepoznamo i definiramo situaciju u kojoj smo se našli i nazovemo je pravim imenom, već smo riješili pola problema jer onda možemo potražiti alate i usavršiti vještine za rješavanje ovog vječnog izazova. Iz svake se situacije uči, a kao što znamo, najviše nas očvrsnu te neugodne situacije i teški uvjeti rada. Ako sve ovo ne možete zamisliti u svom timu, sretna ste osoba koja je pronašla posao u kojem može napredovati, profesionalno se razvijati i graditi karijeru.

Tip nadređene osobe „Ne zanima me ništa, osim prometa na računu“

  • šef ne sluša prijedloge i nove ideje;
  • kolege iskrivljuju informacije u komunikaciji sa šefom kako bi se prezentirali uspješnijima nego što u stvarnosti jesu, a šef ne provjerava stvarno stanje;
  • kolege pohvalama i brojnim komplimentima stvaraju „prednost“ kod šefa i on uživa u tome;
  • šef ne podržava ni kreativni ni timski rad;
  • u tvrtki ne postoji ni sustav nagrađivanja ni motivacije;
  • šef nema ni viziju ni definiranu strategiju;
  • šef mijenja odluke iz dana u dan bez konkretnih argumenata;
  • šef stalno obećava, a nikada ne ispunjava obećanja i ne uvodi promjene.

Što možete učiniti?

U kaotičnoj organizaciji bez profesionalnog menadžera sva su čuda moguća. Dakle, ako ste se našli u loše organiziranoj tvrtki gdje razvoj i odnosi s tržištem nisu u fokusu interesa nadređene osobe, teško da možete promijeniti sve poslovne procese i kreirati strategiju koja je tržišno prihvatljiva. Jedna od prednosti ovakvih organizacija je to što tu situaciju zaista možete doživjeti kao poligon za učenje i vježbanje različitih tržišnih taktika jer jedino što u takvim organizacijama prolazi jest fleksibilnost i snalažljivost u svim oblicima. Neuređene tvrtke i neprofesionalni menadžeri odlični su učitelji koji nas pripremaju da se u budućnosti snađemo u svim situacijama i tržištu sklonom promjenama, kao i u vlastitim poduzetničkim projektima. Promijeniti nečiji pristup poslu, ljudima ili tržištu skoro je nemoguće pa vrijeme, trud i energiju treba ulagati u svoj profesionalni razvoj, učenje iz svake situacije i pripremu za odlazak iz takve poslovne sredine.

(slijedi nastavak)

dr. sc. Elvira Mlivić Budeš, savjetnica za razvoj u Filaksu

(elvira@filaks.hr)