Autoritativne žene

Život

Kako funkcioniraju muškarci i autoritativne žene?

Na Facebook stranici Ženska stvar postavljate mi mnoga pitanja, a jedno od njih je dilema zašto neki muškarci imaju problema s autoritativnim ženama i teško ostvaruju ravnopravnu vezu s njima.

Muškarci vole biti u društvu žena. Imponira im njihova prisutnost. Vole razgovarati s njima, vole im davati  komplimente dok vide određenu korist u tome.

Korist može biti da nešto trebaju od žene, možda ih privlači njena ljepota ili imaju potrebu biti u osvajačkom modu ili si samo žele dokazati jesu li još u igri…

Sve je to jednosmjerno dok žena ne pokaže svoju pravu moć. Tu  mislim na žene koje su svjesne sebe i svojih mogućnosti, svjesne života i znaju same funkcionirati i stvarati.

Neki muškarci imaju problema s njihovim stavom jer im poništava njihovu muškost gdje ego ne dopušta da žena bude jača od njih. To su većinom muškarci koji nemaju samopouzdanja, nego sve rješavaju sa stavom, odrješito, a vjeruju da njihova mora biti zadnja.

Uglavnom, stabilan muškarac se može nositi s autoritativnom ženom jer nema potrebu dokazivanja i izdizanja, a sposoban je prihvatiti ženu takvu kakva jest. Naravno, može se dogoditi da neki muškarac padne pod utjecaj autoritativne žene, ali o tome ćemo drugi put.

Dragan Petrović, kreativni pokretač projekta Ženska stvar