Nataša Trojak

e-kod

Povodom konferencije Power – Need – Success koja će se održati 24. listopada u hotelu Panorama Zagreb, razgovarala sam s mr. sc. Natašom Trojak, uspješnom stručnjakinjom za ljudske potencijale i prodekanicom za studente na Visokom učilištu Algebra. Natašina tema predavanja na konferenciji je Ljudske potrebe u suvremeno doba.

Liderice: Što smatraš svojim najvažnijim resursom u poslu?

Nataša: Savjesnost i volju da posao obavim kako treba… to mi se čini važnijim od trenutnog znanja i sposobnosti, jer uz volju se može (i mora) puno toga naučiti.

Liderice: Koje su osobine po kojima se ističeš u svijetu menadžmenta?

Nataša: Teško mi je to definirati, mislim da je to splet puno različitih osobina i sposobnosti… ali kada bih nešto trebala izdvojiti, onda bih rekla da su to moja organiziranost i ozbiljnost u pristupu poslu.

Liderice: Što je za tebe poslovni rast i razvoj?

Nataša: Svakodnevno učenje i hrabro hvatanje ukoštac sa zadacima, stvarima, situacijama i problemima od kojih bismo najradije pobjegli glavom bez obzira 🙂

Liderice: Koji su ti planovi u ovoj godini?

Nataša: Želim završiti neke projekte, to će mi osloboditi vrijeme i prostor za započinjanje nekih novih… još nisam do kraja odlučila koji će to biti.

Liderice: Na koje rezultate si posebno ponosna, a što bi željela uskoro ostvariti?

Nataša: Ponosna sam na puno stvari koje sam postigla, obrazovanje je svakako jedan od tih rezultata. No, nedostaje mi ravnoteža između različitih aspekata života i želim na tome raditi u sljedećem razdoblju.

Liderice: Koje je tvoje najveće poslovno postignuće?

Nataša: Ne bih se usudila izdvojiti samo jednu stvar, mislim da je najveće poslovno postignuće niz svih mojih postignuća i aktivnosti koje su me malo po malo izgradili u ovo što sam sada. I to, naravno, još traje, ja sam projekt u izgradnji!

Liderice: Što bi preporučila osobama koje još nisu ostvarile svoje poslovne snove?

Nataša: Da budu vrijedni i marljivi bez obzira na sve. Ponekad nam se čini da nismo dobili ono što smo zavrijedili, pa počinjemo posustajati. No, onome tko se trudi život će uvijek dati ono što zaslužuje, ne nužno na način na koji mi mislimo da bi se to trebalo dogoditi.

Liderice: Što ti je misao vodilja u poslu?

Nataša: Da posao uvijek treba obaviti kako treba.

Liderice: Intervju je povodom konferencije Power – Need – Success. Koja je najvažnija poruka tvog izlaganja?

Nataša: Život se sastoji od uspona i padova. Uspješni su oni koji nakon pada ustanu i nastave dalje svojim putem.

Razgovarala: dr. sc. Elvira Mlivić Budeš (elvira@filaks.hr)