Obiteljski raj ili izazov

Život

U Zagrebu, 17. rujna od 19.00 do 21.00 održat će se radionica Ćakula s Draganom: Obiteljski raj ili izazov, gdje će se govoriti o obiteljskim izazovima s ciljem kreiranja obiteljskog raja kakvog svi zaslužujemo.

Obiteljski odnosi mogu biti jako složeni. U svim obiteljima postoje dani kada smo blagoslovljeni i oduševljeni bližnjima koji nas okružuju, ali u životu svakog čovjeka postoje dani, ali i razdoblja kada propitujemo te odnose i pitamo se mora li sve biti baš tako kako jest.

Netko nas razočara, netko nas zanemari, a ponekad se jednostavno ne razumijemo na pravi način. Tu se upetljaju i različita očekivanja, drukčija životna iskustva, teške emocije i razočaranja. Moguća je i ljutnja, udaljavanje, osjećaj nemoći i odluka da jednostavno tako ne možemo dalje. Neovisno o kome je riječ, odnosno tko vam predstavlja izazov u obitelji, uvijek prvo moramo početi od sebe i osobnog razvoja. Neki odnosi su zaista teški i ponekad je jedino rješenje malo se udaljiti, ali puno puta će bolje razumijevanje situacije i shvaćanje života iz tuđih cipela pomoći u održavanju boljih i kvalitetnijih obiteljskih odnosa.

Možda imate nezgodnu situaciju s partnerom, djetetom, bratom ili sestrom ili roditeljima, a ponekad je situacija takva da je i više odnosa narušeno. Tada je ključno razumjeti sebe, svoje emocije i očekivanja, svoje potrebe i osvijestiti zašto se mi ponašamo na određeni način. Kada uspijemo razumjeti svoju situaciju i osjećaje, značajno će se promijeniti odnos prema drugima, a onda i njihove reakcije prema vama.

Sve odgovore na pitanja potražite na radionici, a informacije o sudjelovanju saznajte na zenska1stvar@gmail.com ili na 091 1708 085. Sve ostale evente potražite na linku Ženska stvar ili klikom na događaj: Ćakula s Draganom