Organizacija održivih evenata

Biznis

Razgovarala sam s kreativnom Majom Bosanac, vlasnicom agencije Eventful i prvom EEE Event Managericom u Hrvatskoj koja se bavi organizacijom održivih evenata.

Liderice: Kako ste odabrali svoj poslovni cilj?

Maja: Tako je! Ljubav prema održivim eventima niknula je još za vrijeme studija u Engleskoj gdje sam pohađala diplomski studij Global Meetings and Events Management i gdje je jedan od predmeta bio Sustainability and Ethics in Events. Ta tema me dosta zaintrigirala i natjerala da malo razmislim o cjelokupnom poimanju organizacije evenata i kako uvijek treba težiti onoj stepenici više, te kreativnosti i inovativnosti u organizaciji. Trudim se uvesti održivost u sve segmente poslovanja, te sam se upravo iz tog razloga i odlučila za dovođenje ISO certifikata za održivost evenata u Hrvatsku. Trenutno radim na tome, te se svakako planiram certificirati a u planu je i osmišljavanje energetskog certifikata na razini pojedinačnog eventa kako bi svako poduzeće imalo priliku unaprijediti svoje evente te u konačnici i poslovanje.

Liderice: Što znači biti prvi EEE Event Manager u Hrvatskoj?

Maja: EEE je kratica od Ecology, Ethics and Efficiency koji su temeljna načela i mog poslovanja. Upravo mi je zato veoma bitno da svaki projekt koji napravim ili u konačnici pomognem unaprijediti zadovoljava ova 3 načela koja su izrazito bitna kako u organizaciji održivih evenata, ali i u samom poslovanju.

Liderice: Koji su najvažniji elementi održivih evenata?

Maja: Ako se pozivam na teoriju, održivi eventi su dizajnirani i organizirani na način da minimiziraju potencijalne negativne utjecaje i za sobom ostavljaju pozitivne utjecaje na zajednicu i sve sudionike takvog tipa eventa. Ono što je meni izrazito važno kod takvih evenata je činjenica da organizatori koji organiziraju takav tip eventa imaju i samim time dodatnu priliku za promjenom, inspiracijom i poticanjem svih sudionika, ali i učesnika u organizaciji, na održiv život i podizanje svijesti o održivosti i koliko nam ona može pridonijeti u kvaliteti života.

Liderice: Koje usluge nudite klijentima?

Maja: Organizacija održivih evenata prvenstveno zahtjeva organizaciju evenata po određenim standardima (trenutno organiziram evente prema ISO standardima i zahtjevima) koji moraju biti zadovoljeni kako bi neki event bio prihvaćen kao održiv event, uz naravno uobičajene stavke koje podrazumijeva organizacija bilo koje vrste evenata. Trenutno klijentima nudim usluge konzultacije vezano za održive evente jer dosta klijenata ima svoje agencije koje im rade evente pa ih samim time i „tjeramo“ da podignu ljestvicu malo više u korist klijenata i okoliša. Uz konzultacije bavim se i organizacijom takvih evenata, te se trudim obje usluge pružiti na razini cijele Hrvatske, ovisno o dostupnosti i vremenskom ograničenju, naravno.

Liderice: Bavite se i dekoracijom evenata koje vrlo često uključuju veliku količinu potrošnog materijala ili živog cvijeća. Kako ih uskladiti sa “zelenom filozofijom”?

Maja: Ovo je jedna od meni jako dragih tema jer zahtjeva u ovom slučaju održivih evenata veliku dozu kreativnosti i inovativnosti ali i razmišljanja. Cvjetne dekoracije uvijek mogu biti iznajmljene ili posađene, postoje materijali koji su biorazgradivi, jako puno dekoracija se može napraviti kako bi se iskoristile postojeće stvari ili prenamijenile. Upravo iz tog razloga uvijek je interesantno vidjeti u kojem će smjeru krenuti samo dekoriranje i razmišljanje svih sudionika u planiranju eventa.

Liderice: Kako klijenti gledaju na održive evente? Smatraju li to dodatnim troškom ili dodanom vrijednošću?

Maja: U Hrvatskoj trenutno postoji dosta poduzeća koja su svjesna kako trebaju što više ulagati u održivo poslovanje svojih poduzeća i već je razmišljanje krenulo u tom smjeru. Upravo iz tog razloga lakše je zasigurno pristupiti klijentima danas i objasniti im prednosti takvog tipa eventa nego prije 5 ili 10 godina. Neopisivo mi je drago kad već na sastancima dobijem pozitivan feedback od strane klijenta ili vidim da se i oni pokušavaju uključiti sa svojim idejama u cijelu priču. Naravno, postoje i oni klijenti koji još uvijek smatraju da je to dio poslovanja kojem se ne moraju posvetiti, ali trendovi pokazuju da samo ona vodeća poduzeća koja su prepoznala vrijednost u takvom poslovanju imaju prednost na tržištu nad konkurencijom.

Liderice: Koje evente biste posebno istaknuli kao održive?

Maja: Postoje klijenti koji su imali želju krenuti s postupnim uvođenjem održivih evenata u cjelokupno poslovanje i obično se ne odlučuju još za cijele takve evente (što zbog nedostatka hrabrosti, financijskih mogućnosti ili psiholoških barijera), ali i kod njih prvenstveno uvodim promjene po pitanju cateringa, društvene odgovornosti i reciklaže i digitalizacije. Upravo iz razloga, što vidim da se klijenti teško odlučuju za cjelokupne održive evente, iz mnogih razloga, odlučila sam napraviti svoju konferenciju koja će biti u potpunosti održiva te na tom primjeru želim pokazati da se takav tip eventa može organizirati veoma lako, a nekad će i zbog inovativnih rješenja izazvati pozitivniji efekt kod posjetitelja nego što mislimo.

Više informacija potražite na: https://www.eventful.hr/