Komplicirani šefovi 3

Biznis

Radeći u nekoliko tvrtki prije pokretanja vlastitog posla, susrela sam se s nekoliko tipova šefova. Danas, organizirajući radionice i konferencije u Filaksu, često čujem slična pitanja iz kojih je vidljivo da se zaposlenici iz godine u godinu susreću sa sličnim izazovima. Iz osobnog iskustva mogu reći da je meni najnesimpatičnija kategorija „nerazumnih“ šefova s kojima nikada ne znate kako će reagirati. Dakle, riječ je o ljudima koji reagiraju pomalo sumanuto i nikad predvidljivo, bez obzira na to je li riječ o izrazito pozitivnoj ili negativnoj krajnosti neobičnog ponašanja.

Analizirajući situacije s kojima se sudionici naših edukacija susreću, najčešće izazove u komunikaciji i odnosu s nadređenim osobama, moguće je grupirati u četiri kategorije u kojima ćete vjerojatno prepoznati svog sadašnjeg šefa ili neke od bivših šefova ili šefica. Kada prepoznamo i definiramo situaciju u kojoj smo se našli i nazovemo je pravim imenom, već smo riješili pola problema jer onda možemo potražiti alate i usavršiti vještine za rješavanje ovog vječnog izazova. Iz svake se situacije uči, a kao što znamo, najviše nas očvrsnu te neugodne situacije i teški uvjeti rada. Ako sve ovo ne možete zamisliti u svom timu, sretna ste osoba koja je pronašla posao u kojem može napredovati, profesionalno se razvijati i graditi karijeru.

Tip nadređene osobe „Vi niste tu da mislite, nego da radite“

  • agresivan šef na poslu liječi svoje frustracije;
  • neugodan šef i manipulator koji tuđe mišljenje sluša samo ako situaciju može preokrenuti u svoju korist;
  • šef koji sve zna, razumije sve i ima znanja iz svih područja;
  • šef koji živi u prošlosti i nije u stanju ili ne želi analizirati stvarnu situaciju u kojoj se tvrtka nalazi;
  • nerazumna osoba kojoj ne možete predvidjeti ponašanje u bilo kojoj situaciji;
  • šef ignorira prijedloge i savjete članova tima sve dok ne nastupe problemi, nakon čega okrivljuje tim ili pojedince za svoje propuste;
  • šef sklon nekonstruktivnom kritiziranju ili čak vrijeđanju članova tima.

Što možete učiniti?

Agresivno i burno reagirati na neprimjerenu situaciju jednako je dolijevanju ulja na vatru. U ovakvim situacijama ne smijete se pokolebati. Važna je odlučnost i asertivan pristup. Ne postoje „mudri“ odgovori na namjerne provokacije jer je ponekad sugovorniku i cilj da vas uzdrma i izazove ljutnju ili negativnu reakciju. Budite lukavi, zauzmite se za sebe na pristojan način i ne činite nešto zbog čega će vam biti neugodno u budućnosti. Neprimjereno ponašanje nadređenog ili člana tima ne smije vas niti pokolebati niti dovesti u situaciju da razmišljate da ste vi krivi ili da ste naveli osobu na određeno ponašanje. Svi znamo što je poslovni bonton i koja su pravila lijepog ponašanja pa je svatko odgovoran za svoje postupke. Bilo bi dobro da uz ovakve suradnike dolazi i precizan vodič za snalaženje u njihovom društvu, no takvo što ne postoji baš zbog toga što su ti pojedinci jako kreativni u svojim nastupima i teško ih je kategorizirati u tipične profile. Komunikacija s teškim ljudima skoro je naša svakodnevnica. Kao i u ovim pričama, često smo u dilemi kako reagirati na nečije ponašanje, komentare, uvrede ili naredbe zbog kojih se osjećamo neugodno ili loše.

S teškim suradnicima svi se susrećemo. Postoje različiti tipovi teških suradnika, a česti su i napadači koji govore drugima negativne stvari. Često susrećemo i sveznalice koji uvijek imaju svoj komentar i odgovor na svaku situaciju, dok se egocentrici uvijek hvale i govore o sebi ili prezentiraju se na željeni način ne razmišljajući o drugima. Uz dosadnjakoviće na poslu koji beskrajno govore o stvarima koje nikoga ne zanimaju sigurno se nećete osjećati ugroženo, ali mogu vam ukrasti dragocjeno vrijeme koje možete provesti korisnije. Neugodni su i oni koji uvijek traže krivca u drugima, dok istovremeno smatraju da sami nikada nisu uzrok problema. Bez obzira na to s kojim se od ovih tipova teških osoba susrećete ili svakodnevno radite na poslu, uvijek uzmite u obzir da i vas zbog nekih osobina poneka osoba smatra teškim suradnikom.

Ako se nađete u situaciji da vas šef napada ili osobno vrijeđa, najbolje je biti brz u komunikaciji i ostati miran. Nikako si ne smijete dozvoliti ljutnju zbog izrečenog jer ćete se tako uvući u sukob ili komunikaciju koja će i vas pretvoriti u neugodnu ili tešku osobu. Ako sugovornik nastavi s neprimjerenim ponašanjem ili komunikacijom, važno je zapisati tijek razgovora za vrijeme sukoba kako biste imali dokaz ako to bude potrebno. S arogantnim ljudima ne možete ništa učiniti jer oni uživaju biti takvima. Ono što možete učiniti jest da odradite svoj posao najkvalitetnije što možete, naučite sve o svom poslu, poduzeću, proizvodima, uslugama i tržištu, u svim situacijama zadržite profesionalnost i pristojnost te tako vodite brigu o svom ugledu. Lako je biti nasmiješen kada je sve u redu i kada nemate problema, ali samo hrabri ostanu pozitivni kada stvari krenu u lošem smjeru.

(nastavak slijedi, a prethodna 2 tipa potražite na portalu Liderice u rubrici Biznis)

dr. sc. Elvira Mlivić Budeš, savjetnica za razvoj u Filaksu

(elvira@filaks.hr)