Komplicirani šefovi 1

Biznis

Radeći u nekoliko tvrtki prije pokretanja vlastitog posla, susrela sam se s nekoliko tipova šefova. Danas, organizirajući radionice i konferencije u Filaksu, često čujem slična pitanja iz kojih je vidljivo da se zaposlenici iz godine u godinu susreću sa sličnim izazovima. Iz osobnog iskustva mogu reći da je meni najnesimpatičnija kategorija „nerazumnih“ šefova s kojima nikada ne znate kako će reagirati. Dakle, riječ je o ljudima koji reagiraju pomalo sumanuto i nikad predvidljivo, bez obzira na to je li riječ o izrazito pozitivnoj ili negativnoj krajnosti neobičnog ponašanja.

Analizirajući situacije s kojima se sudionici naših edukacija susreću, najčešće izazove u komunikaciji i odnosu s nadređenim osobama, moguće je grupirati u četiri kategorije u kojima ćete vjerojatno prepoznati svog sadašnjeg šefa ili neke od bivših šefova ili šefica. Kada prepoznamo i definiramo situaciju u kojoj smo se našli i nazovemo je pravim imenom, već smo riješili pola problema jer onda možemo potražiti alate i usavršiti vještine za rješavanje ovog vječnog izazova. Iz svake se situacije uči, a kao što znamo, najviše nas očvrsnu te neugodne situacije i teški uvjeti rada. Ako sve ovo ne možete zamisliti u svom timu, sretna ste osoba koja je pronašla posao u kojem može napredovati, profesionalno se razvijati i graditi karijeru.

Tip nadređene osobe „Nije mi važno što je i kako je bilo, važno je da posao ide“

  • zna se krivac, ali šef optužuje drugu osobu ili čak cijeli tim kako bi podijelio odgovornost;
  • šefu nisu važni ni timski rad ni pozitivni međuljudski odnosi;
  • šefu nije važno ako nedostaju jako važni resursi za svakodnevno obavljanje posla;
  • šef podržava svaku snalažljivost i stvaranje čuda za potrebe tvrtke;
  • šef ne potiče njegovanje uspješnih odnosa s poslovnim partnerima, klijentima ili suradnicima;
  • šef odobrava svako ponašanje i ideje bez kriterija jer ne želi realno vrednovati zasluge;
  • šef ne želi sukobe pa se povlači ili izbjegava konflikte u nadi da će se sve situacije riješiti same od sebe s vremenom.

Što možete učiniti?

U situaciji kada je nadređenoj osobi važno samo stanje na računu i vlastiti uspjeh, teško je forsirati gradnju međuljudskih odnosa i razmišljati o ugodnoj radnoj atmosferi. Ako smo se našli u takvoj situaciji, važno je koncentrirati se na sebe, svoj posao i rezultate. Situacija može biti nešto lakša ako i ostali članovi tima imaju stav kao i vi i spremni su potražiti zajedničko rješenje. Mijenjati nadređenu osobu koja ima moć, a uz to još i ako je i vlasnik tvrtke, uzaludan je posao iz kojeg zaposlenik uvijek izlazi kao gubitnik. Privremenom ublažavanju stresa i nezadovoljstva pomaže koncentracija na profesionalno obavljanje posla, ali i istovremeno prebacivanje fokusa na privatni život, hobi ili novi poslovni projekt. Loš odabir je komentiranje, ogovaranje i analiziranje svake pojedinačne situacije u kojoj ste se našli jer to vodi do uloge žrtve u kojoj prestajete biti kreativni, vješti i proaktivni. Na kraju, takvo ponašanje može samo štetiti vama jer ćete postati manje produktivni, nezadovoljni i skloni pogreškama. Ako nam počne opadati radni elan, situacija će se još više pogoršati jer iz te pozicije teško je pronaći drugo ili bolje radno mjesto ili pokrenuti vlastiti posao. U ovoj situaciji prije svega potrebno je zauzeti stav i osvijestiti što se točno događa, bez prosuđivanja, osuđivanja i traženja pravde. Dokazati nešto i tražiti krivca nije zahvalna uloga jer postoji velika vjerojatnost da vas iz straha ili ravnodušnosti članovi tima neće podržati. Dakle, koncentracija na sebe i vlastite sposobnosti te pogled u budućnost najbolji su alati za izvlačenje iz ove situacije dok ne pripremite teren da odete u drugi odjel, drugu tvrtku ili novi projekt gdje ćete moći raditi s osobama koje cijene vaše zalaganje, vještine i pristup poslu.

(slijedi nastavak)

dr. sc. Elvira Mlivić Budeš, savjetnica za razvoj u Filaksu

(elvira@filaks.hr)