U 10 minuta učinite čudo za svoj život

Inspiracija

S dragim lidericama razgovarala sam o neobičnim uvjetima u kojima smo se svi našli.

Postavila sam pitanje “Što činim da se osjećam bolje i ostvarim rezultate u ovim čudnim vremenima?“ i stigao je inspirativan odgovor od drage dr. sc. Branke Novosel iz Littere, stručnjakinje za neuroedukaciju i mindfulness curriculum developerice. U Hrvatsku je dovela znanstvene programe koji omogućavaju učinkovitiji rast djece i odraslih.

Riječ koju od početka pandemije i “vladavine” koronavirusa vrlo često čujemo je stres. Zbog posla, obitelji, egzistencije, zdravlja, zbog čitave ove nikad viđene situacije. Sljedeća tema o kojoj također puno slušamo je mentalno zdravlje. Kako se uz druge projekte koje vodim u posljednjih 8 godina intenzivno bavim mindfulnessom, koji kao vrsta mentalnog treninga objedinjuje tehnike smanjenja stresa i brigu za mentalno zdravlje, ovo je vrijeme kada bi bilo dobro poznavati mindfulness tehnike.

Stoga sam odlučila pokrenuti youtube kanal na kojem upoznajem s programom Mind Body Lab Mindfulness kojeg sam osmislila. U samo 10 minuta dnevno možete učiniti čudo za svoj život. Ako mislite da pretjerujem, pogledajte, probajte, odlučite je li to nešto za vas. U prvom tjednu upoznajem vas s osnovama mindfulnessa – uvodni dio objašnjava načela, odgovara na pitanje zašto, a nakon toga slijedi oko 5 minuta vježbanja, meditacije, treninga, kako ga već želimo zvati.

Jeste ikad čuli onu: “Dabogda živjeli u zanimljivim vremenima!” Moja generacija, a to su oni 50+, može se pohvaliti da smo baš blagoslovljeni. Kao i svaka kriza, i ova nam donosi prilike. Iskoristite ih!

Na Facebooku Branku potražite na: Mind Body Lab Mindfulness