Uspjela sam na svom putu!

FeaturedInspiracija

Razgovarala sam s Tanjom Coha, koja više od dvadeset godina u poduzetništvu postiže zavidne rezultate, a danas je sretna i zdrava žena koja uživa u obiteljskom životu.

Što za Tanju znači njen posao? Evo kako ga je opisala…

Volim svoj posao, zapravo ne znam da li ga mogu nazvati poslom, u pravom smislu riječi, ali to je ono kada “radiš, a ne radiš”.

Zvuči pomalo zbunjujuće, zar ne? Da, da dobro ste pročitale. Kada sam i ja to čula ili pročitala, mislila sam da su to gluposti i da to ne postoji.

Kroz moj dugogodišnji poduzetnički rad u uslužnoj djelatnosti, susretala sam se sa brojnim poteškoćama, osjećajima zabrinutosti, ljutnje, očekivanjima, moranjima i umorom, što se je pomalo počelo manifestirati na mom zdravlju. Radni dan je vrlo često trajao 18 do 20 sati. San je bio vrlo kratak i nekvalitetan. Društveni život gotovo nikakav.  Bilo je puno teških trenutaka i nisam se kao žena lako nosila s time i takvim situacijama. Zaboravila sam na sebe. Ponekad bi uzela kratku pauzu na poslu i skoknula do najbližeg salona na masažu ili nedjeljom na plivanje.

Dugo je vremena prošlo dok nisam osvijestila da su promjene neizbježne, da moram misliti na sebe i svoje zdravlje.

Došao je i taj dan. Osjećala sam veliko olakšanje. Nisam znala što ću u životu raditi i od čega ću živjeti. To mi u tom trenutku nije bilo najvažnije. Bilo mi je važno samo to da ja budem dobro i da napokon počnem misliti na sebe i svoje zdravlje. Konačno sam si priuštila podulji godišnji odmor. Jupiii, godišnji odmor!!!  To je za mene bila moja najveća MALA POBJEDA.

Najviše sam se u početku veselila vremenu provedenom sama sa sobom. To me je jako opuštalo, jutarnja kava sama sa sobom, sigurno ste i vi to probale, šetnje, čitanje knjiga, vožnja biciklom, jutarnje meškoljenje u krevetu. Konačno sam imala vrijeme za učenje i ulaganje u sebe. Događalo se tu još štošta lijepog, nova prijateljstva, druženja… Tako sam polako ponovno počela živjeti.

Ulaganje u sebe, učenje donijelo mi je mnoge benefite, tako da sam iz hobija napravila moj novi biznis u kojem uživam i osjećam se kao da ne radim ništa, osjećam veliku lakoću i radost, a u konačnici i uspjeh.  Ovo je moja NOVA VELIKA POBJEDA.

Ono što me pokreće u poslu i u čemu zaista uživam je sama pomisao koliko su moji klijenti zadovoljni i zahvalni što sam im podijelila znanje, dala novi, jedinstveni alat koji primjenjuju u svom poslovanju, na sebi u konačnici i u svojim obiteljima, alat  koji je unaprijedio njihovo poslovanje i stavio im  više osmjeha na lice, alat koji je i meni promijenio život i poslovanje.

Moja jedinstvenost u poslu kojim se sada bavim je u tome da vodim prema mojim saznanjima, jedina certificirane tečajeve u Hrvatskoj na potpuno novi način, isključivo  sada samo za  kozmetičare, masere, aromaterapeute, fizioterapeute, za ljude koji imaju spa i wellness centre… koji žele  proširiti uslugu u svom salonu, uvesti nešto novo u svoje poslovanje, s potpunom lakoćom za klijente, a osobito za sebe i svoje zdravlje. Ono što je tu još najzanimljivije je to da i vi kada radite tretmane, opuštate se, odmarate se. Naučite masirati, a ne umarati se, naučite davati i primati.

Svima onima koji žele raditi ono što vole poručila bih da zaista prvo vide što bi to bilo, što bi voljeli raditi, osjećati se zadovoljno i ispunjeno, a da ih za to ne plate. To je bio moj put i uspjela sam.

Sve o Tanji i jedinstvenoj ponudi edukacije saznajte na Moj životni pomak