Uvjeti korištenja portala Liderice

Hvala Vam što ste posjetili Liderice – bazu uspješnih žena u vlasništvu tvrtke Filaks d.o.o.

Korištenje bilo kojeg dijela sadržaja podložno je dolje navedenim Uvjetima korištenja. Korisnici su dužni redovito čitati Uvjete korištenja te se smatra da su upoznati s Uvjetima korištenja te da su ih u potpunosti razumjeli.

Tvrtka Filaks d.o.o. posjetiteljima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja projekta Liderice. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje ukoliko ne krše Uvjete korištenja.

Liderice se sastoje od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja te linkova na vanjske stranice. Sadržaj Liderica je objavljen u dobroj namjeri. Sve sadržaje posjetitelji koriste na vlastitu odgovornost i Filaks d.o.o. se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. Niti jedan dio projekta Liderice ne smije se koristiti u svrhe  protivne važećim zakonima i propisima RH, niti za promoviranje istih.

Pristup projektu Liderice dopušten je osobama bilo koje dobi. 

Filaks d.o.o., Filipovićeva 4, Zagreb, vlasnik je projekta Liderice, kojim i upravlja, a kojem korisnici pristupaju sukladno ovim Uvjetima korištenja. Vlasnik zadržava pravo promjene ili ukidanja bilo kojeg sadržaja ili usluge projekta, bez obveze prethodne najave.

Filaks d.o.o. vlasnik je autorskih prava na svim sadržajima portala, a svako neovlašteno reproduciranje, distribuiranje ili korištenje bilo koje dijela projekta bez dozvole vlasnika, smatra se kršenjem autorskih prava projekta te je podložno tužbi. Ukoliko smatrate da je projekt povrijedio vaša autorska prava, odmah ćemo razmotriti situaciju, a sporni sadržaj će biti uklonjen ako se utvrdi da je pritužba utemeljena.

Liderice sadržavaju linkove na web stranice izvan projekta. Linkovi se objavljuju u dobroj namjeri i projekt Liderice nije odgovoran za sadržaje koji se ne nalaze u projektu Liderice.

Liderice štite privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri.

Vlasnik se obvezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobivene od korisnika tijekom korištenja te da privatne podatke neće distribuirati niti prodavati trećoj strani, osim uz izričitu dozvolu korisnika.

Liderice mogu u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu). Ove podatke Liderice koriste kako bi prikupile informacije koje će koristiti isključivo s ciljem kontinuiranog razvoja projekta.

UPOTREBA KOLAČIĆA

Projekt Liderice koristi kolačiće za poboljšanje korisničkih usluga te za olakšavanje navigacije na našim stranicama.

Kako bi vam osigurali što bolju korisničku uslugu, potrebne su nam informacije kako i na koji način koristite našu stranicu. To postižemo korištenjem male tekstualne datoteke koju naš web poslužitelj smješta na web preglednik Vašeg računala. Ponovnim dolaskom na našu web stranicu, Vaš preglednik šalje nam kolačiće natrag, tako da ih naš web server može prepoznati i podesiti postavke web stranice za Vaše bolje korištenje. Stranica Liderice ne koristi kolačiće koji omogućavaju pokretanje programa ili postavljanje virusa na vaše računalo. 

POLITIKA KOLAČIĆA

Kako bi ova stranica funkcionirala ispravno, portal Liderice.eu koristi “kolačiće” za bolje korisničko iskustvo, praćenje posjećenosti i određivanje prikaza određenih oglasa. Većina preglednika podržava kolačiće, ali korisnici mogu postaviti svoje preglednike da ih odbijaju i mogu ih izbrisati kad god požele.  Moguće je kontrolirati način na koji prihvaćate i koristite kolačiće u postavkama vašeg internetskog preglednika.

Korištenjem naših web stranica Liderice.eu smatra se da pristajete na pohranu kolačića. Isključivanjem i / ili blokiranjem pohrane kolačića još uvijek možete pregledavati naše web-lokacije, ali postoji mogućnost da neke njihove značajke / funkcionalnosti neće biti dostupne.

Prema propisima Europske unije od 25.03.2011. imamo obvezu zatražiti vaš pristanak prije spremanja tih podataka.

Što su kolačići?

Kolačić je mala tekstualna datoteka koju web-lokacija koju posjećujete, sprema na vaše računalo ili mobilni uređaj kada posjetite web-lokaciju. Omogućuje web-lokaciji da pamti vaše radnje i postavke (kao što su jezik, veličina fonta i druge postavke prikaza) u određenom vremenskom razdoblju, tako da ih ne morate stalno ponovno unositi kada se vratite na web-lokaciju ili pregledavate jednu stranicu na drugu.

Koje su različite vrste kolačića?

Kolačić se može klasificirati prema životnom vijeku i domeni kojoj pripada:

privremeni kolačić koji se briše kada korisnik zatvori preglednik ili

trajni kolačić koji ostaje na korisničkom računalu / uređaju u unaprijed određenom vremenskom razdoblju.

kolačiće prve strane koje postavlja web-poslužitelj posjećene stranice i dijele istu domenu

kolačići trećih strana koje pohranjuje druga domena u domenu posjećene stranice. To se može dogoditi kada web-stranica referencira datoteku, kao što je JavaScript, koja se nalazi izvan njegove domene.

Kako koristimo kolačiće?

– Stranica Liderice.eu koristi kolačiće za pamćenje vaših postavki prikaza, kao što su postavke boja kontrasta ili veličina fonta

 – Ako ste se složili (ili ne) s našim korištenjem kolačića na ovoj stranici

– neki videozapisi ugrađeni u naše stranice koriste kolačić za anonimno prikupljanje statističkih podataka o tome kako ste došli i koje ste videozapise posjetili

– Kako bismo pratili i analizirali upotrebu i promet na našim web-lokacijama: koristimo Google Analytics sustava kojim mjerimo posjećenost web-lokacija. Ako želite isključiti pohranu kolačića, to možete učiniti na stranici Google Analytics

– Kako biste dobili bolje korisničko iskustvo

– Za pravilan rad web-mjesta (kada je takva radnja potrebna)

Omogućavanje kolačića nije nužno za rad web-stranice, ali će vam pružiti bolje iskustvo pregledavanja. Te kolačiće možete izbrisati ili blokirati, ali ako to učinite, neke značajke ove web-lokacije možda neće raditi kako je planirano.

Informacije koje se odnose na kolačiće ne koriste se da bi vas osobno identificirale. Ovi kolačići se ne koriste ni u koju drugu svrhu osim ovdje opisanu.

Kolačići treće strane

U nekim posebnim slučajevima koristimo i kolačiće koje pružaju pouzdane treće strane. U sljedećem odjeljku detaljno je opisano koje kolačiće trećih strana možete naići na ovoj web-lokaciji.

Portal liderice.eu koristi Google Analytics koji je jedno od najraširenijih i najpouzdanijih analitičkih rješenja na webu kako bi nam pomogli razumjeti način na koji koristite web-lokaciju i načine na koje možemo poboljšati vaše iskustvo. Ovi kolačići mogu pratiti stvari kao što su koliko ćete potrošiti na web-lokaciji i stranice koje posjećujete kako bismo mogli nastaviti proizvoditi zanimljiv sadržaj.

Više informacija o kolačićima usluge Google Analytics potražite na službenoj stranici usluge Google Analytics.

S vremena na vrijeme testiramo nove značajke i mijenjamo način na koji se web-lokacija isporučuje informacije. Kada još testiramo nove značajke, ovi se kolačići mogu koristiti kako bi se osiguralo da ste na dosljednom iskustvu dok se nalazite na web-lokaciji, a istovremeno nastojimo razumijeti koje optimizacije naši korisnici najviše cijene.

Kako promoviramo proizvode i usluge, važno je da razumijemo statističke podatke o tome koliko posjetitelja naše web-lokacije zapravo zanima ono što prezentiramo i kao takvo je vrsta podataka koje će ti kolačići pratiti.

Također koristimo linkove na društvene mreže i / ili dodatke na ovoj web-lokaciji koji vam omogućuju povezivanje s društvenom mrežom na različite načine. Kako bi oni radili na društvenim medijima koje koristimo, kao što su Facebook, Instagram, Youtube, postavit će kolačiće putem naše web-lokacije koji se mogu koristiti za poboljšanje vašeg profila na njihovoj web-lokaciji ili za doprinos podacima koje drže za različite svrhe navedene u njihovim pravila o privatnosti. Pristupate li društvenim mrežama prihvaćate pravila te društvene mreže i to činite na vlastitu odgovornost.

Kako kontrolirati kolačiće

Kolačiće možete kontrolirati i / ili izbrisati kako želite – za detalje pogledajte aboutcookies.org. Možete izbrisati sve kolačiće koji su već na vašem računalu i možete postaviti većinu preglednika kako bi ih spriječili da budu postavljeni. Ako to učinite, možda ćete morati ručno podesiti neke postavke svaki put kada posjetite web-lokaciju, a neke usluge i funkcionalnosti možda neće raditi.

AUTORSKA PRAVA

Sva tehnička i dizajnerska rješenja koja se koriste u projektu Liderice, osim sponzoriranih tekstova, vlasništvo su tvrtke Filaks d.o.o.

SADRŽAJ

Odgovornost za istinitost podataka koje sadržava sponzorski sadržaj, snosi naručitelj sponzoriranog sadržaja ili oglasa. Naručitelj jamči da su si materijali njegovo vlasništvo ili da ih ima pravo koristiti u oglasne svrhe.

Klikom na linkove u sponzoriranim objavama mogu se otvoriti sadržaji treće strane nad čijim sadržajem Liderice i vlasnik Filaks d.o.o. nema utjecaja. Filaks d.o.o. zadržava pravo neobjavljivanja sponzoriranih sadržaja za koje smatra da nisu istiniti i/ili na bilo koji način ne odgovaraju politici projekta. U okviru Liderica moguće je objaviti jedino sadržaj koji je u skladu s važećim propisima i zakonima RH.

Pritužbe na objavljeni sadržaj primaju se isključivo u pisanom obliku (e-mail) i to najkasnije u roku 3 dana od objave sadržaja. 

Korisnik potvrđuje suglasnost da Filaks d.o.o. nema nadzor niti dužnost poduzeti bilo kakvu radnju, niti se može smatrati odgovornom nad sljedećim čimbenicima: za to kako korisnik koristi usluge i sadržaj projekta, za učinak koji će sadržaj imati na korisnike, za način na koji korisnici interpretiraju sadržaj ili usluge, za radnje koje će korisnik naknadno poduzeti pod utjecajem sadržaja ili usluga na projektu Liderice.

Vlasnik Filaks d.o.o. nije odgovoran korisniku niti trećim osobama za bilo kakvu štetu, imovinsku ili neimovinsku ili bilo kakvu drugu, a koja je povezana s korištenjem sadržaja i usluga na projektu Liderice ili proizlazi iz njega. Prihvaćanje odricanja od odgovornosti tvrtke Filaks d.o.o. nužan je preduvjet korištenja sadržaja i usluga projekta Liderice.

Ovi Uvjeti korištenja vrijede od svibnja 2019.